Vanuit Dhrs organiseren we ook enkele clinics. Mocht u interesse hebben, neemt u dan contact met ons op; 0620138703.

  • Clinic Gymnastiseren met balken. In deze clinic leer je hoe je je paard optimaal kan gymnastiseren door in je dagelijkse training te werken met balken, cavaletti en soms kleine hindernissen. Op deze manier creëren we een afwisselende en zeer nuttige manier van trainen die voor iedere ruiter in verschillende disciplines geschikt is.
  • Clinic concord in combinatie met paardenmasseuse Muriel Jongpier. Bij deze een idee over een reeds gehouden clinic.

Concord kan je helpen om je paard op een eerlijke en nuttige manier te trainen. Het paard brengt  op simpele wijze het hoofd  naar beneden, het activeert de buikspieren en de hals en rug ontspant waardoor het de achterhand makkelijk onder kan brengen.
Het vernieuwende aan deze methode is dat u ten alle tijden kunt blijven inwerken. Kortom een
leerzame  avond  waarvan iedereen iets kan opsteken.

We beginnen de avond met het eerste paard in de baan, aan de hand van het bevestigen van de longe legt Marcelle de Kam  de theorie achter het concord uit.  Muriël Jongepier zal dit verhaal aanvullen middels uitleg over de invloed die het concord heeft op de werking van de spieren. Muriel masseert sportpaarden volgens de Jack Meagher Methode.Deze methode is op het volgende gericht:

Hyperaemie (verbeterde doorbloeding),

Verbeterde toe- en afvoerstoffen van de verschillende weefselvloeistoffen,

Verbeterde stofwisseling,

Verbetering in de spierfuctie,

Algemeen welbevinden

Kortom:  100% los in de beweging  = 100% los in de spieren

Meer info over Muriel Jongepier vindt u op:

www.happy-athlete.nl

Op deze avond kunt u uw  paard laten longeren om te zien welke invloed het concord heeft uw paard.

  • De clinic Concord in combinatie met masseuse wordt ook op een meer interactieve manier georganiseerd. Muriel demonstreert de basis handelingen op een model paard gepositioneerd voor de groep. Vervolgens laten we afhankelijk van de groote van de groep een aantal paarden de baan inkomen. Per paard groeperen zich maximaal 3 personen. U mag nu de handelingen, voorgedaan door Muriel, zelf toepassen op uw ‘model’ paard. Muriel en Marcelle lopen door de groepjes heen en begeleiden deze handelingen. U wordt gevraagd naar uw bevindingen en of deze overeenkomen met de problemen waar u in het rijden ook tegen aanloopt. Aan de hand daarvan geeft Muriel u tips hoe u uw eigen paard met simpele handelingen zou kunnen masseren. Vervolgens laten we u graag het concord zien en vertellen we u hoe deze methode kan helpen om het paard weer rechter en dus losser te maken.
Like